Tammehiiglane vandus loodusjõududele alla

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare-Siimu tamm, mille olevat Rassi küla maadele istutanud kuninglik käsi, on oma endisaegse hiilguse minetanud ja nüüd on puust järel vaid tüvejupp.
Saare-Siimu tamm, mille olevat Rassi küla maadele istutanud kuninglik käsi, on oma endisaegse hiilguse minetanud ja nüüd on puust järel vaid tüvejupp. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas Rassi külas kasvav ja looduskaitse all olev Saare-Siimu tamm on loodusjõududele alla vandunud ja oma hiilguse minetanud.

Türi valla kodulehel on Saare-Siimu tamm välja reklaamitud kui huviväärsus, paraku on see nüüd  Järvamaa suurima tamme tiitli kaotanud. Uhkest ja laiade okstega puust, mille väidetavalt on Põhjasõja ajal istutanud Rootsi kuningas Karl XII, on järel vaid jupp seest õõnsat tüve.

Türi vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Urmas Kupp sai murdunud puust teate kuu alguses ja et tegemist on looduskaitse all oleva puuga, edastas ta teabe keskkonnaametile ja muinsuskaitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles