Mesinik: mesilased on selleks aastaks oma töö teinud

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinik Lembit Liin on valmistanud endasarnase mesiniku, kes peab ta koduhoovis valvet kõige vanema taru juures.
Mesinik Lembit Liin on valmistanud endasarnase mesiniku, kes peab ta koduhoovis valvet kõige vanema taru juures. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Suur saak on korjatud, juurde enam palju ei tule, kui, siis natuke veel kanarbikust ja sedagi tasub oodata vaid neil, kelle mesilindude lennuraadiusesse kanarbiku kasvualad jäävad.

Nii pajatas aastaid Koeru kandis mesindusega tegelenud Lembit Liin. «Kui mesilased on oma korje lõpetanud, algab mesinikel kibekiire aeg. Mesi on tarudes küps, pole mingi vedel nektar. See tuleb nüüd ruttu-ruttu ära korjata, sest herilasi on tohutult,» selgitas ta.

Ka herilased tahavad mesilaste korjatud meest osa saada ja kui mesilased ei suuda oma kogutud saaki kaitsta, hävitavad nad Liini ütlust mööda pere ja tassivad laiali mee. «Kurvem stsenaarium ongi, et mesinik jääb viimase korje lootuses herilaste tõttu hoopis kõigest ilma,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles