Saksa poisid jõudsid jalgsi Järvamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neli saksa skauti astus 9. augustil Valgas bussi pealt maha ja võttis suuna Tallinna. Tipi-laadne telk, lambanahad magamiseks ja muu eluks vajalik jagunes nelja seljakoti vahel, mis kaalusid igaüks umbes 20 kilogrammi, olles väiksematele pool kehakaalust.

Selles pole poistele midagi uut, nad on pikki matku teinud aastaid. Talvel matkavad nad Saksamaal, aga suvel lähevad pikemaks ajaks kuhugi kaugemale. Baltikumi polnud Hamburgist pärit Alexander Schmieding (18), Valentin Iwaldow (12), Thore Sengerhoff (12) ja Maxmillian Biedermann (11) veel jõudnud. Neid hoiatati, et seal võib olla ohtlik.

Kui matka alguses 12 päeva sadanud vihm välja arvata, on Eesti näidanud end poistele parimast küljest. Maastik oli nende ütlust mööda matkamiseks mõnusalt lauge ja leidus ka kõrvalisi teid, mida mööda oli hea rahulik astuda. Kindlasti jääb neile meelde Türil nähtud vedurid ja raudteejaam. «Palju häid inimesi kohtasime ka oma teel,» kinnitasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles