Kuulsate kunstnike mälestuspäev tipneb suursuguse kontserdiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paides elanud ja tegutsenud kunstnikud Helve ja Ants Viidalepp ning Helve kuulus kunstnikust isa August Roosileht väärivad meenutamist ning nende looming ikka ja jälle nooremale põlvkonnale tutvustamist. Neile mõeldes korraldavad ka Paide kultuurikeskus, Järvamaa muuseum ja Paide linnavalitsus 16. septembril ajaloolis-kultuurilise mälestusürituse ja näitused.

Ürituse üks eestvedajaid, Tiiu Saarist, selgitas, et mõtte Viidaleppade mälestuseks näitus korraldada mõlkus tal meeles juba ammu. «Nüüd avanes hea võimalus, sest mõlemal kunstnikul on tänavu 95. sünniaastapäev,» selgitas ta. «Nii asusingi lugupeetud kunstnike töid üle Eesti kokku ajama. Paidesse tuuakse näituse tarvis üle 20 Helve ja Ants Viidalepa maali.»

Samal ajal kui Tiiu Saarist tegeles Viidaleppade loominguga, tegi Järvama muuseumi teadusjuht Ründo Mülts üleskutse tuua kokku August Roosilehe töid, millest muuseum koostab samaks puhuks näituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles