Puitbriketti tohib ahju pista vaid mõne klotsi

Riina Martinson
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üha rohkem inimesi kütab puuhalgude asemel ahju puitbriketiga, mille klotse müüakse isegi toidupoes kartuli kõrval.

Briketti leiab kandilist ja ümmargust, mõni on tume, teine hele. Valikut tehes tuleb arvestada otstarvet. Kes tahab näiteks saunaahju või söögitegemiseks pliidiraua kiiresti kuumaks ajada, võiks eelistada ümmargust briketti, mis läheb hõlpsasti põlema ja annab kiiresti tugeva leegi. Kandiline brikett põleb aeglasemalt ja mahedamalt, seega hea valik katlasse või kaminasse pista.

Kiletatud briketipakki pole ülemäära keeruline oma poeskäigul ostukärru tõsta ja sõiduautoga koju viia, aga mitu firmat pakub võimalust korraga suur briketikoorem koju tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles