Kaksikõed tekitavad võrkpalliplatsil omajagu segadust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui võistkonna kuuest mängijast kaks on platsil äravahetamiseni sarnased, on see paras pähkel nii treenerile kui ka kaasmängijaile, kaksikõed Hanna-Liina ja Hanna-Liisa Press ei lase end sellest häirida. Neile on tähtis, et mäng välja tuleks ja saaks vastase heade ründelöökidega põrmustada.

Hanna-Liina on tavaliselt põhiründaja ja Hanna-Liisa tema kõrval abiründaja. Kui kaksikud koos eesliinile satuvad, on vastastel ühtäkki võrgu all kaks ühesugust ründajat blokkida. Ja katsu sa meelde jätta, kes lööb nurgast ja kes lajatab keskelt. Nii moodustavad õed ründetandemi, mis on vastastele üsna ettearvamatu.

Tänavu Järvamaa kogukonnafondilt eduka noore võrkpalluri stipendiumi pälvinud Retlast pärit 17aastased kaksikõed õpivad ja treenivad nüüd Tallinnas Audentese spordigümnaasiumis. Nad on oma valikuga väga rahul. «Oleme täiesti õppimise ja võrkpalli lainel ega kujuta ettegi, et see võiks teisiti olla,» ütles Hanna-Liina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles