Tantsuvõistluse laval tegutses salapärane hõim

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi XI klass kehastus Koolitantsu maakondliku tantsupäeva laval Ayele hõimuks, kes paistab silma oma võimu ja tugevusega.
Paide gümnaasiumi XI klass kehastus Koolitantsu maakondliku tantsupäeva laval Ayele hõimuks, kes paistab silma oma võimu ja tugevusega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koolitantsu maakondlikult tantsupäevalt Paides pääses edasi kolm kohalikku tantsurühma, kes kujutasid oma kavas kirbuturgu, müstilist hõimu ja poiste tegevusi.

Eesti tantsu kategoorias VI–IX klassidest edasipääsu lunastanud Paide gümnaasiumi Keerutajate rühma juhendaja Helen Trug tunnistas, et lootis finaalikohta ka tänavu. Tantsu autor on rühma hea sõber, Põlvamaa tantsujuht Andre Laine ja etteaste pealkirjaga «Kirbuturul». Tantsu õpetasid selgeks Helen Trug ja Malle Nööp.

Tantsu saamisloo kohta ütles Trug, et ettevalmistus algas juba eelmise aasta novembris, kui Keerutajad käisid Põlvas Andre Laine juures tantsulaagris. «Saime siis pool kava valmis ja harjutasime seda edasi iseseisvalt,» lausus ta. «Paar nädalat tagasi sõitis Laine Paidesse ja pani tantsu lõplikult kokku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles