Jääradadel kihutati nii, nagu homset päeva poleks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa jäärajale jagus nii laupäeval võistlejaid kui ka pühapäeval niisama sõitjaid. Kõigil vasardamas kuklas teadmine, et sõidulõbu ei pruugi jätkuda kauaks –  sajandi külmimaks tituleeritud talv lihtsalt saab läbi.
Väätsa jäärajale jagus nii laupäeval võistlejaid kui ka pühapäeval niisama sõitjaid. Kõigil vasardamas kuklas teadmine, et sõidulõbu ei pruugi jätkuda kauaks – sajandi külmimaks tituleeritud talv lihtsalt saab läbi. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Teadmisega, et paaripäevane pakane on möödas ja kevad võib alata ka veebruaris, võtsid jäärajasõitjad nädalavahetusest nii võisteldes kui ka niisama lustiks radu lihvides viimast.

Väätsa paisjärve jääle sisse lükatud 1,6 kilomeetri pikkusel rajal startis esimene auto kell 10. Kuus tundi ja poolsada sõitjat hiljem oli Väätsa valla aasta üks tähtsündmusi läbi. Võistluste korraldaja Igor Roosmaa jäi osalejate arvuga rahule. «Startijaid oli piisavalt, eriti kui arvestada, et laupäeval olid minu teada võistlused seitsmes Eesti eri otsas Paunkülast Ohekatkuni,» ütles ta.

Ka Järvamaal oli laupäeval mitu konkureerivat võistlust, sest Väätsa kõrval sõideti ka Türi vallas Änaris. «Kesk-Eesti sõitjad vahest võtsimegi ära meie ja Änari. Samuti oli palju mujalt tulnuid. Rohkelt oli helistajaid ehk lisasime ka nelikveoga autode klassi,» lausus Roosmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles