Staažikas doonor: vereloovutus mõjub tervisele hästi

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar andis verd juba 34. korda ning mehe kinnitusel avaldab vere loovutamine tema tervisele head mõju.
Üllar andis verd juba 34. korda ning mehe kinnitusel avaldab vere loovutamine tema tervisele head mõju. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Kui kaks kuud täis saab, annab keha juba märku, et peaks uuesti verd loovutama minema,» räägib 34. korda verd annetanud Üllar (37).

Mehe ütlust mööda hakkas ta annetajaks enda doonorist õe eeskujul. Nüüd on Üllar juba viiendat aastat doonor ja verd annetanud rohkem kui 30 korda. Staažika doonori kinnitusel on vereloovutusel tervisele kasulik mõju. «Esimestel kordadel oli küll pärast loovutust nõrkustunne ja uimasus, aga nüüd ei saa enam arugi. Pigem on see kasulik. Mul kaovad pärast vereloovutust peavalud ära,» avaldab Üllar.

Veri on mehel andmata jäänud ainult ühel korral paar aastat tagasi, kui hemoglobiinitase veres oli liiga madal. Sel korral oli aga hemoglobiiniga kõik korras ning Üllar sai taas vereloovutusega väikese heateo teha. «Tulge ikka, siin pole karta midagi,» julgustab mees ka teisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles