Riik loobub Piibe maantee arendusest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibe maantee
Piibe maantee Foto: Tiit Reinberg

Riikliku teehoiukava alusel kuulub eelis­arendusele kolm põhimaanteed, Piibe maanteele tehakse põhihooldust, kuid mitte edasiarendust. «Kõigepealt tegeleme teedevõrgu säilitamise ja siis ka arendusega seal, kus võimalik,» ütles ERRi Uudistele maanteeameti peadirektor Priit Sauk.

Edasi arendatakse kolme põhimaanteed, nagu Tallinn–Tartu, Tallinna–Narva ja Tallinna–Pärnu, kuivõrd seal on suurim liikluskoormus.

Piibe maantee, mis varem oli Tallinna ja Tartu vahel põhitrass, koosneb kõrvalmaanteedest, mida tuleb küll igal aastal hooldada, ent mitte arendada. «Me arendame kõiki maanteid paremaks liiklusohutuse seisukohast, aga kui küsite, kas võiks olla päevakorras Piibe maanteel Tartu maantee põhimõttel 2+1 või 2+2 sõiduradade arendus, siis vähemasti lähema kolme-nelja aasta plaanis selliseid projekte ei ole,» selgitas Sauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles