Kirik valmistab ette jõulukingitust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diakon Jaanus Tammiste tunneb rõõmu selle üle, et Järva-Peetri kiriku kellamänguks tarvilikud mehhanismid on kohal.
Diakon Jaanus Tammiste tunneb rõõmu selle üle, et Järva-Peetri kiriku kellamänguks tarvilikud mehhanismid on kohal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui 2014. aasta jõuluajal Järva-Peetri kirikust kostnud kolmehäälset kellamängu lükkasid mängima inimkäed, siis tänavu ootab jõuludeks kohalikke uus üllatus.

Riigi ja annetajate ning Leaderi programmi toel on Järva-Peetri kogudus ostnud ära seadmed, mis võimaldavad panna korraga helisema kaks kella. Ka poleks enam tarvis käia avamas katuseluuke. Kolmehäälsest kellamängust jääb siiski veel õige vähe puudu.

Paide kirik lööb täistundi alates eelmise aasta lõpust. Oma kellamäng on veel Türi, Järva-Jaani ja Järva-Madise kirikul. Seega oleks Järva-Peetri kirik maakonnas viies, mille kellad helisevad täistundi ja mida on võimalik helisema panna ka muude sündmuste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles