Teadmatus pani poakalase kahtlustama kuritahtlikku metsaraiet

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poaka külas Ülejõe tänavas tupiktee lõpus on jõeäärne mets seoses alanud tee-ehitusega umbes saja ruutmeetri suurusel alal maha võetud.
Poaka külas Ülejõe tänavas tupiktee lõpus on jõeäärne mets seoses alanud tee-ehitusega umbes saja ruutmeetri suurusel alal maha võetud. Foto: Anne Põder

Osa Türi valla Poaka küla elanikke üllatus eelmisel nädalal Pärnu jõe ääres tehtud lageraiest, mille käigus langetatud võsa ja suured puud varjasid Pärnu–Rakvere maanteelt kostvat müra ja pakkusid miljööväärtuslikku elukeskkonda.

Järva Teataja poole pöördus Poaka küla jõeäärses osas Ülejõe tänavas suvekodu omav Taimi Kalvet, kes avastas reedel oma maja eest suure maharaiutud puudega platsi. «Enam pole rohelist vööndit, mis oli meie külanurga ja jõe vahel. Jõe ääres on maastikukaitseala, kus ei tohiks keegi niisama toimetada,» põhjendas ta oma imestust.

Kalveti hinge puges kahtlus, et tegemist võib olla kuritahtliku metsaraiega. Seda enam, et teole ei osanud selgitust anda ka lähemal asuvad naabrid. Ta kinnitas, et metsatukk varjas seni nende eest suurt maanteed ja summutas sealt kostvat müra. «Nüüd on vaikus ja rahu, mille tõttu suvilas puhkamas käime, kadunud,» kurtis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles