Maaküttele üleminek tõi kuni seitsmekordse kokkuhoiu

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masinatehase Konesko maaküttele üleviimise üle on Maaküte OÜ juhatajal Tanel Gehrkel (esiplaanil) põhjust rahul olla, Konesko esindaja Hannes Verlis hoiab asjadel silma peal, kuni  kõik puuraugud on tehtud, kuid kokkuhoiu üle rõõmustab juba temagi.
Masinatehase Konesko maaküttele üleviimise üle on Maaküte OÜ juhatajal Tanel Gehrkel (esiplaanil) põhjust rahul olla, Konesko esindaja Hannes Verlis hoiab asjadel silma peal, kuni kõik puuraugud on tehtud, kuid kokkuhoiu üle rõõmustab juba temagi. Foto: Dmitri Kotjuh

Koerus asuv Konesko tehas on juba kahel esimesel maaküttele ülemineku kuul tootnud tehases tarvilikku toasooja viis kuni seitse korda odavamalt kui aasta tagasi õlikateldega.

Ligi 300 töötaja ja kolme tootmishalliga Konesko metallitehase esimene maasoojuspump alustas tööd 18. novembril, kuid juba on maaküttele üleviimise eest vastutaval ja seda korraldaval projektijuhil Hannes Verlisel põhjust rääkida kokkuhoiust. «Suurimas,  3000ruutmeetrises hallis kulus maaküttesoojuspumpade esimesel töökuul 11 920 kWh elektrienergiat, mis teeb rahas 1192 eurot,» selgitas ta. «Sama hoone kütteõlikulu on olnud eelmistel aastatel novembris viis kuni seitse tonni ehk laias laastus 5000 kuni 7000  eurot.»

Külm sunnib käivitama ka õlikatla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles