Mesinik peletab raadioga karusid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinik Peedo Läll laseb raadiol metsaveeres üürata ja seni on see karud mesipuudest eemal hoidnud.
Mesinik Peedo Läll laseb raadiol metsaveeres üürata ja seni on see karud mesipuudest eemal hoidnud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas Poaka külas Sepa talus üürgab raadio metsa ääres öösel ja päeval ja mitte seepärast, et peremees Peedo Läll ei suudaks ilma uudiste ja muusikata elada, vaid sedasi peletab ta eemale karusid.

Sepa talu metsapoolsesse äärde on Läll mesitarudest ehitanud lausa väikese linnaku. Lisaks temale tahavad meega maiustada ka karud, kelle käpajälgi on ta leidnud talumajast loetud meetrite kaugusel.

Karude eemale peletamiseks on ta mesitarude ümber vedanud ka elektrikarjuse, kus särtsub sees kaheksa kilovolti surakat. Karud on aga targad loomad ja Läll teab ühe oma kolleegi kurvast kogemusest, et kui karu ei mahu traadi alt läbi pugema, võib ta ühe ööga kaevata väikese kraavi, et sealtkaudu magusa nesteni jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles