Politseinikud kutsuvad noori jalgrattureid korrale

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasiumi õpilased Marleene Randmaa (vasakult), Hendrik Haamer ja Rasmus Klaas sõidavad koolist koju jalgratastega ja kannavad nõuetekohaselt kiivreid.
Paide ühisgümnaasiumi õpilased Marleene Randmaa (vasakult), Hendrik Haamer ja Rasmus Klaas sõidavad koolist koju jalgratastega ja kannavad nõuetekohaselt kiivreid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuu algul kontrollisid Paide politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Jaanus Murakas ja noorsoopolitseinik Kadri Toom Paides lapsi, kes kasutasid pärast koolipäeva linnas liiklemiseks jalgratast. Tulemused on murettekitavad.

Kadri Toomi selgitusel oli eesmärk kontrollida laste teadmisi ohutusnõuetest jalgrattaga liiklemisel. «Samuti kontrollisime jalgrataste tehnilist korrasolekut ning kas nad on teistele liiklejatele märgatavad ja kuuldavad,» lisas ta.

Ilmad on veel ilusad ning paljud lapsed käivad jalgrattaga koolis ja treeningutel. Toom märkis, et just õhtusel ajal on liikluses näha koolilapsi, kes pole veel endale teadvustanud, et 16aastaseks saamiseni jalgrattaga sõites on kohustuslik kanda kinnirihmatud kiivrit. «Oleme täheldanud veel muidki puudujääke, seepärast ongi politseinikud sagedad külalised koolides ning teevad tihti pärast kooli tänaval noorte jalgratturite kontrolle,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles