Isade päev

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Sellist tunglemist lillepoes nagu emade- või naistepäeval homme hommikul ilmselt ei näe. Mis ei tähenda, et isad, kelle päeva pühapäeval tähistame, vähem tähtsamad oleksid. Kui lillede läbimüük ongi sel päeval pisut tagasihoidlikum, siis arvatavasti ei jää ükski isa tähelepanuta. Pisikeste kätega meisterdatud paberlips, veidi lössis olekuga küpsisetort või konarlike tähtedega kirjutatud kaart teevad südame soojaks ka kõige karusema olekuga mehel. Tühja sest lilleõiest.

Päev tekkis vapra üksikisa auks

Isadepäeva pühitsemise algatas 1909. aastal Sonora Dodd Washingtonist. Tema soovis austada oma isa, Ameerika kodusõja veterani William Smarti. Sonora ema suri kuuendat last sünnitades ja vapper farmer kasvatas vastsündinu ning viis suuremat last üksinda üles. Täiskasvanuna isa tahtejõudu ja isetust mõistes soovis abiellunud tütar austada oma isa ja teisi temasuguseid ennastsalgavaid isasid erilise riikliku tähtpäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles