Koroonapaanikas hispaanlasest korterinaaber ähvardas hulluks ajada

Urmas Glase
Copy
Eelmise kolmapäeva õhtul kell pool üksteist jõudis vahetusüliõpilane Grete Põder semestri asemel poolteisekuuliselt õppekäigult Hispaaniasse Ikla piiripunkti kaudu koju tagasi.
Eelmise kolmapäeva õhtul kell pool üksteist jõudis vahetusüliõpilane Grete Põder semestri asemel poolteisekuuliselt õppekäigult Hispaaniasse Ikla piiripunkti kaudu koju tagasi. Foto: Erakogu

Veel eelmisel nädalal pelgas Hispaanias õppiv Grete Põder, et jääb päevapealt ranged liikumispiirangud kehtestanud riiki lõksu – Eesti saatkonna nõuandjad laiutasid nõutult käsi. Lootuse koju pääseda äratas ellu Paides elava isa sõber, kes tundis Valencias üht kohalikku, andis telefoninumbri ja kõne taastas lootuse tagasi koju pääseda.

3. veebruaril alustas Tartu ülikooli magistriõppes teist aastat inglise ja hispaania keele õpetajaks tudeeriv Grete Põder Erasmuse programmi vahetusüliõpilasena õpinguid Valencia ülikoolis, mis on välistudengite seas üks populaarsemaid Hispaania ülikoole.

«Pidasin seni Tartu ülikooli õppekoormust hulluks, aga Valencias on see veelgi intensiivsem. Võtsin kuus ainet, et saada kokku ülikooli nõutud 18 ainepunkti. Need saan ka suveks koduõppes ära teha. Infotehnoloogiliselt on nad eelmises sajandis,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles