Rindeteateid Paide Vallimäelt (1)

Kalle Grünthal
, riigikogu liige, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Copy
Lammutustööd Posti 12 kinnistul.
Lammutustööd Posti 12 kinnistul. Foto: Kalle Grünthal

Ilmselt pole mingi saladus, et Paide Vallimäe nõlvale planeeritava riigigümnaasiumi pooldajate ja vastaste vahel käib täiemahuline sõda, kus oma eesmärgi saavutamiseks on lisaks verbaalsele ja õiguslikule laskemoonale üle mindud juba ka füüsilisele tegevusele.

Kõigepealt sai gümnaasiumi vastaste leer oma positsioonide tugevdamiseks juurde tõelise raskekahurväe, kui naaberkinnistu Valli 3 omanik Ants Sakjas esitas 24. juulil oma vastuväite koolihoone rajamiseks. Vastuväidet põhjendab Sakjas muude argumentide seas ka asjaoluga, et rajatav koolimaja rikub jämedalt tema privaatsust. Nõustun Sakjasega täielikult, sest pole just eriti meeldiv, kui vaid viie meetri kauguselt avaneb 252 õpilasel, lisaks õpetajatel ja teenindaval personalil väga hea ja piiramatu vaade Sakjase hoonesse ning kinnistule. Pilk on peal tema kõigil toimingutel ning sellega kaasneb kindlasti ka jälgijate värvikas hinnang tema toitumistavadele ja trussikute värvusele.

Miks esitas Sakjas vastuväite aga kaks nädalat hiljem, kuigi Paide linnavalitsus oli tähtajaks seadnud juuli alguse? Põhjus on väga lihtne. Linnavalitsus lihtsalt ei edastanud talle kogu projektidokumentatsiooni, mida seadus nõuab, vaid saatis projekti kolmeteistkümne köite asemel vaid kolm köidet ja Sakjasel kulus päris tükk aega, et saada kätte kogu materjal. Hämmastav on aga linnavalitsuse selgitus materjalide esitamata jätmise kohta. Nende arvates puudus Sakjasel huvi projekti detailide vastu. Siinkohal tahaks linnavalitsuselt küll küsida, kas Eesti Vabariigi seadused Paides ei kehtigi?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles