Sünnipäevapeol laulis Artur Rinne

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haruldane majaraamat, külakooli nimetahvel ning kodukihelkonna kuulsuse lapsepõlvetritsud on vaid valik kingitustest, mida sai 20. tegutsemisaastat tähistav Koeru muuseum.

Koeru kultuurimajas asuval 68 ruutmeetril, kuhu on välja pandud ümbruskonna ajalugu muinasajast tänapäevani, kõlas neljapäeva õhtul kokkutulnutele vanal plaadimängijal Artur Rinne esituses laul kenale kodule. Muuseumi eestvedaja Uno Aan (pildil) pani külaliste rõõmuks mängima ligi 60 aastat vana grammofoni. Samuti tutvustas Aan ligi 60 trükist, mis Koeru kihelkonna, valla ja selle külade või neis elanud tuntud isikute kohta ilmunud on.

Muuseumi sünnipäeva puhul on lastele ette valmistatud eriprogramm, mida on Aani kinnitusel juba usinalt ka külastatud. «Selle käigus saavad nad kõike teha, ka lehma lüpsta ja lõnga kedrata,» rääkis Aan. Lüpsmiskunsti ja või tegemist harjutas ka külaliste seas viibinud Koeru vallavanem Andres Teppan. «Noh, kurna ära,» käskis Aan, kui lehm lüpstud. «Jäta veidi vasikale ka,» lisas ta veidi aja pärast muhelemisi ja vahetas laigulise mängulooma väiksema vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles