Maale tööle tulev noor tahab elada üürikorteris

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere vallavolikogu esimees Eve Okas.
Foto on loo juures illustratiivselt.
Imavere vallavolikogu esimees Eve Okas. Foto on loo juures illustratiivselt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinlane Eva Jakovlev töötab Imavere põhikoolis õpetajana seetõttu, et sai vallalt meelepärase üürikorteri, sest maakohta korterit ostma pole ta veel valmis. Imavere vallavalitsus mõistab, et noored vajavad maale tulekuks eluaset, kuid riigilt selleks raha saada pole kerge.

Aasta Imavere põhikoolis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Eva Jakovlev otsis noore õpetajana töökohta väikses koolis ja väikses klassis, kuid oli välistatud, et ta selleks kuhugi maakohta korteri ostab. «Imavere sobis igati nii mu elukohaga Tallinnas, vanematekoduga Viljandis kui ka õppekohaga Tartus. Kui üürikorterit poleks antud, oleksin edasi otsinud, sest osta korterit ma veel ei soovi,» lausus ta.

Jakovlevi meelest peaksid kõik omavalitsused, kes tahavad noori maale tööle saada, mõtlema rohkem üürikorteritele. «Noorena oleme valmis pigem elukohta vahetama kui kohe võtma nii suurt vastutust, et osta korter ja siduda end maakohaga,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles