Abivallavanem aitas Eesti Soome vastu võidule

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tammik (punases) ei lase noorel soomlasel Rasmus Peltolal ennast matile maha murda, vaid paneb oma jõu ja kogemused maksma.
Toomas Tammik (punases) ei lase noorel soomlasel Rasmus Peltolal ennast matile maha murda, vaid paneb oma jõu ja kogemused maksma. Foto: Erakogu

Eesti-Soome vabamaadluse maavõistlusel murdsid eestlased matil soomlaste vastupanu ja olid võidukad lausa kuues kehakaalus. Ühe seljavõidu tõi Eestile iga päev Koeru abivallavanema ametit pidav Toomas Tammik.

Tammik esindas Eestist kehakaalus kuni 86 kilogrammi. Tema vastane oli nooruke soomlane Rasmus Peltola. «Kohtusin temaga esimest korda, kuid matš polnud kuigi keeruline,» märkis ta.

Kohtumine lõppes seljavõiduga, mis näitas Tammiku ülekaalukat paremust. «Valmistusin võistlusteks tõsiselt, nii füüsiliselt kui vaimselt,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles