Noored oskavad raha väärtustada

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi ühisgümnaasiumi õppur Arko Vask ostab suure šokolaadi vaid kingituseks, kooliõde Annika Krais teeb sedagi harva. Kooli puhvetipidaja Juta Männiku meelest noorte oskus rahaga ümber käia aina paraneb.
Türi ühisgümnaasiumi õppur Arko Vask ostab suure šokolaadi vaid kingituseks, kooliõde Annika Krais teeb sedagi harva. Kooli puhvetipidaja Juta Männiku meelest noorte oskus rahaga ümber käia aina paraneb. Foto: Dmitri Kotjuh

Praegustele gümnasistidele on rahast olulisem parandada maailma, tühja-tähja peale kulutavad nad üha vähem, moekauba asemel säästavad suurema asja ostuks või lihtsalt tulevikuks, sest tahavad olla oma otsustes vanematest sõltumatud.

Türi ühisgümnaasiumi abiturient Annika Krais kinnitas, et tema on saanud rahakogumisoskuse kaasa kodunt. «Vanaisa õpetas raha koguma ja nii mäletangi end juba väiksena panemas taskurahast midagi säästukasti ja varateismelisena ostsin oma kogutud raha eest jalgratta,» ütles Krais, kes on pärit viieliikmelisest perest.

Nüüdki  mõtleb Krais hästi järele enne, kui midagi ostab. Ta teab raha väärtust ja lihtsalt moepärast ei kuluta. Ka suvel teenitu on Krais paigutanud pigem arvelduskontole tuleviku tarbeks. «Lähen edasi õppima ülikooli, see vajab juba iga kuu rohkem raha ning on hea, kui see on mul tagavarana olemas,» põhjendas ta. Krais lisas, et tunneb siis end kui ise endaga hakkama saav täiskasvanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles