Terved tragid lapsed panevad tervisetöötaja silmad särama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Karit Koller vaatab rahulolevalt PAIde lasteaias lõunatavaid lapsi, kes söövad isukalt pasta-kalasuppi seemneleivaga ja jogurti-küpsisetarretist. Pärast sööki rüüpavad nad lasteaia hoovipuudest villitud kasemahla. Veel mõne aasta eest oli selline vaatepilt tervisetöötajale helesinine unistus.

Värsket kasemahla pakub Karit Koller (28) lahkelt ka lasteaeda tulevatele külalistele. «Seda on meil praegu palju. Hommikul oli suur kanister täis. Jagus kohe kõikidesse rühmadesse kannuga viia,» lausub ta. «Lapsed joovad rõõmuga. Juba põnevusest joovad, sest tahavad teada, kuidas puu seest tulev mahl maitseb.»

Kolmandat aastat PAIde lasteaias tervishoiutöötajana tegutseva Kolleri meelest oleks patt jätta loodusannid oma lasteaia hoovilt kasutamata. Ehkki kõivumahla lastakse nende majas siiski sel kevadel esimest korda. «Meil on nüüd tore majandusjuhataja, kel oli teadmisi, kuidas puu sisse auk puurida ja mahl jooksma saada,» põhjendab ta. Eelteadmisteta ei taha ju keegi puud torkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles