Esimene karu sai lastud

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Šavrini püssitoru ette jalutas ööpimeduses 190 kilogrammi kaalunud üksik emakaru, kellest sai esimene sel karujahihooajal lastud loom Järvamaa jahipiirkonnas.
Ilja Šavrini püssitoru ette jalutas ööpimeduses 190 kilogrammi kaalunud üksik emakaru, kellest sai esimene sel karujahihooajal lastud loom Järvamaa jahipiirkonnas. Foto: Erakogu

Nädala eest alanud karujahihooaeg kujunes Järvamaa jahipiirkonna Lehtse jahtkonna liikmele Ilja Šavrinile edukaks. Eelmise kolmapäeva öösel jahipukis valvates kõndis tema püssi ette üksik täiskasvanud emakaru, kellest sai esimene sel hooajal lastud mesikäpp.

Lehtse jahtkonna esimees Juri Kari ütles, et selline vedamine oli uskumatu, sest viimase kaheksa aasta jooksul on nende jahtkonna meeste saagiks langenud vaid üks karu. «Nüüd siis saime teise kätte,» sõnas ta.

Küll aga teadis Kari rääkida, et karusid nende jahialadel rajakaamera piltide järgi ikka jagub. «Kevadel oli meil liikumas vähemalt üheksa karu: kaks emakaru, kellest ühel oli üks ja teisel kaks poega, kaks üksikut suurt looma ja mõned noored ka,» loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles