Käbid ja kännud, kes unistasid punavalgest autost

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa-poega Eilo (paremal) ja Geimo Eesmäe. Eilo on Türi päästekomando pealik, Geimo nüüdseks aga Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor.
Isa-poega Eilo (paremal) ja Geimo Eesmäe. Eilo on Türi päästekomando pealik, Geimo nüüdseks aga Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Isa-poega Eilo ja Geimo Eesmäe moodustavad huvitava tandemi: üks on Järvamaa staažikaim komandopealik, teine noorim operatiivkorrapidaja. Kaksikvennad, lihtsalt vennad, pojad, onu- ja õepojad – elupäästjatest sugulasi jagub siin teisigi.

Geimo tuleb otsib isa komandohoone teise korruse kabinetist üles. Tema ööpäeva kestnud valvevahetus Paides on just läbi saanud, aga Eilol tööpäev alles alanud. Kell on mõni minut üle kaheksa.

Geimo viskab soni peast, nad saavad laua taga kokku. Geimo läheb teisipäeva hommikul Tallinna, et sõidutada lennujaama elukutselise kaitseväelasena teeniv sugulane, keda ootab ees rahuvalve Liibanonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles