Maavanem pani ameti maha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Aasma ei tee lennukaid hüppeid mitte üksnes laulu- ja tanstupeo ronkäigus, vaid ka oma karjääris, linnapeast maavanema ametisse ja sealt linnavolikogusse opositsiooni ridadesse.
Alo Aasma ei tee lennukaid hüppeid mitte üksnes laulu- ja tanstupeo ronkäigus, vaid ka oma karjääris, linnapeast maavanema ametisse ja sealt linnavolikogusse opositsiooni ridadesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva maavanem Alo Aasma pani eile ameti maha, sest muidu oleks ta pidanud loobuma Paide linnavolikogu liikme kohast. Suure tõenäosusega uut maavanemat valitsus Järvamaale ei määragi.

Aasma selgitas, et saatis eile õhtul riigihalduse ministrile Jaak Aabile ametist loobumise teate. «Sellest hetkest olengi maavanema kohustustest vaba, kuid eks esmaspäeval pean veel kindlasti maavalitsusse minema, et asjad üle anda,» selgitas ta. «Järgmiseks nädalaks on veel mitu kohtumist plaanitud ja neist saan võibolla osa võtta kui lihtne Paide linna kodanik.»

Vahetult pärast valimisi tunnistas Aasma, et maavanemaametit ta enne aasta lõppu kerge südamega maha ei paneks, sest maavalitsus lõpetab oma töö ja paljud asjad tuleb omavalitsusliidule üle anda. «Ega ma praegugi kerge südamega siit majast lahku, sest viimaseks kaheks kuuks jääb siia palju tööd maha, et võimalikult palju maavalitsuse funktsioone ja Järvamaad koos hoidnud tegevusi suuta uutele omavalitsustele ja omavalitsusliidule üle anda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles