Järvamaa saab jaanuaris uue rahvamatka

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniliselt on Järvamaa rahvaspordiaasta alanud Tammsaare rahvamatkaga jaanuaris ja Johan Pitka mälestusele pühendatud rahvamatkaga veebruaris (pildil). 2019. aasta toob uue rahvamatka.
Traditsiooniliselt on Järvamaa rahvaspordiaasta alanud Tammsaare rahvamatkaga jaanuaris ja Johan Pitka mälestusele pühendatud rahvamatkaga veebruaris (pildil). 2019. aasta toob uue rahvamatka. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba järgmisel pühapäeval, 6. jaanuaril on Järvamaal uus rahvamatk «Sada aastat Järvamaa kaitset». Matka pikkus on 17 kilomeetrit. Uue aasta jaanuaris möödub 100 aastat Vabadussõja olulisimatest murdelahingutest. Vabadussõja pöördelahingud olid ajavahemikus 3.–7. jaanuar 1919. aastal.

Nüüd, 100 aastat hiljem, tähistame omaaegsel rindejoonel neid sündmusi rahvamatkadega.

Aktiivsem lahingutegevus käis sada aastat tagasi neljal rindelõigul, kus 2019. aasta jaanuaris tuleb Kaitseliidu, EV100 kesktoimkonna ja abiliste eestvõttel nende sündmuste meenutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles