Eestis valmivad rahvusvahelised õppematerjalid

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On riike, kus hooldaja peseb vajadusel ka patsiendi hambaid. Ka see teema leiab digitaalsetes materjalides käsitlemist.
On riike, kus hooldaja peseb vajadusel ka patsiendi hambaid. Ka see teema leiab digitaalsetes materjalides käsitlemist. Foto: Erakogu

Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere on seda meelt, et tervishoiuasutuses viibiva patsiendi elu ja tervis sõltuvad olulisel määral ka sealsete puhastusteenindajate teadmistest ja oskustest.

Järvamaa haigla on nagu teisedki haiglad töötanud välja puhastusteenindajate standardi ja koolitab oma töötajaid ise. See tähendab, et lähtuvalt ruumide kasutuse otstarbest on nendes kehtestatud puhastusastmed.

Samas on Raidvere seda meelt, et Eestis võiks olla õppekava, mis võimaldaks õppida puhastusteenindajaks tervishoiuasutuses. Ta põhjendab, et tervishoius on hügieen äärmiselt olulisel kohal ja haiglaruumides puhtuse eest hoolitsemine erineb paljuski tavaliste kontoriruumide koristusest. «Puhastusteenindaja ei tohi oma tegevusega patsienti kahjustada, näiteks infektsiooni levitada, vaid peab hoopiski seda tõkestama. Kui ta midagi valesti teeb, võib patsient seetõttu surra,» selgitas Raidvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles