Piire ületavad võimalused pakkusid noortele põnevust

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osana Euroopa koostööpäevast võeti Paide gümnaasiumis üles videointervjuud. Sama tehakse ka Läti, Rootsi ja Soome koolides ning lõpuks valmib minutine videoklipp sellest, milline on noorte ettekujutus koostööst. Videot näidatakse sügisel suuremates Euroopa Liidu institutsioonides.
Osana Euroopa koostööpäevast võeti Paide gümnaasiumis üles videointervjuud. Sama tehakse ka Läti, Rootsi ja Soome koolides ning lõpuks valmib minutine videoklipp sellest, milline on noorte ettekujutus koostööst. Videot näidatakse sügisel suuremates Euroopa Liidu institutsioonides. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Noorte võimalused silmaringi avardada ja Euroopat turvalisemaks muuta on arvatust palju suuremad, said teada Paide gümnaasiumi VIIb klassi õpilased.

Teadmisi, mis on Euroopa Liit, mismoodi käib rahvusvaheline koostöö ning kuidas õpilased saaksid tulevikus rakendada oma oskusi ja teadmisi naaberriikidega koostöö tegemiseks, jagasid eile hommikul seitsmendikele gümnaasiumi vilistlane ning Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse all tegutseva Kesk-Läänemere programmi infojuht Nino Feštšin ja Kinobussi juht Mikk Rand.

Ajalooõpetaja ja VIIb klassi juhataja Erika Kranich usub, et see teave on noortele väärtuslik just silmaringi laiendamise mõttes. «Kindlasti said nad uusi teadmisi ja teema tundus neid ka huvitavat,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles