Muuseumid lükkasid ööseks uksed valla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimandusmuuseumis sai mekkida nii silgusousti kui ka jäätisekokteili. Nooremad külastajad eelistasid pigem viimast.
Piimandusmuuseumis sai mekkida nii silgusousti kui ka jäätisekokteili. Nooremad külastajad eelistasid pigem viimast. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Millal paugutamiseks läheb?» uuris jalgrattaga Paidesse Lembitu parki kohale vuranud vanem härra veidi murelikult, sest kell näitas juba veidi pärast viit laupäeva õhtul. Kava järgi pidi seal kaitseväelastega kõva lahing käima. Vähemalt nii lubas Järvamaa muuseumi väljareklaamitud muuseumiöö programm.

Muuseumi teadusjuht Ründo Mülts lubas, et pauku saab, kuid pool tundi hiljem, sest taevast kallas vihma liiga palju, aga pealtvaatajaid oli jälle liiga vähe. «See on Paide inimeste eripära jah, et tullakse veidi hiljem,» teadis Mülts öelda.

Need, kes kohal olid ja vihmasabinat millekski ei pidanud, saidki ohutuslindi tagant sõda näha. Oli relvatärinat ja tossupomme, oli haavatud sõdureidki. Ellu jäid kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles