Jupike kergliiklusteed aitab pudelikaelast läbi

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Pärnu tänava kõnniteed ja Reopalu–Türi kergliiklusteed ühendama hakkava uue kergliiklustee ehitus käib täie hooga. Uus teelõik saab valmis septembris.
Paide Pärnu tänava kõnniteed ja Reopalu–Türi kergliiklusteed ühendama hakkava uue kergliiklustee ehitus käib täie hooga. Uus teelõik saab valmis septembris. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reopalu–Türi kergliiklustee kasutajad kiruvad ammu, et Paide linnast teeni jõuda on suisa eluohtlik, sest selleks tuleb sõita või kõndida niigi kitsukese autotee servas. Nüüd viimaks on see probleem lahenemas, sest sel nädalal algas Paides uue kergliiklustee ehitus.

Eile Reopalu välijõusaali treenima ja sealt tagasi jooksnud Paide korvpalliklubi Seitse treener Erjo Paris oli ülimalt rahul, et tee-ehitus viimaks ette võeti. Ta näeb Reopalu ja Türi vahele jääval teel sportimas paljusid paidelasi, kes kõik peavad sinna jõudmiseks korraks teeperve kasutama. «See on ohtlik. Uus teelõik aitab kindlasti ära hoida mitmeid liiklusohtlikke olukordi,» lausus ta.

Paide linnavalitsuse ehitusnõunik Aldo Pitsner kinnitas, et murettekitanud teelõik saab tõepoolest peagi pudelikaela staatusest priiks, sest sõidutee kõrvale mahutatakse kergliiklustee. Pärnuväljalt algav jalakäijatele ja jalgratturitele mõeldud teelõik ühineb peaaegu linnapiirilt algava Reopalu–Türi kergliiklusteega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles