Kulutused koolilõunale ulatuvad kümnetesse tuhandetesse

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi söökla kokkadel on koolilõuna valmistamiseks vaid riigi toetus ehk 78 senti lapse kohta päevas. Teisipäeval oli laual köögivili sealihaga, marineeritud kurgid, pirn ja rullbiskviit kisselliga.
Koigi söökla kokkadel on koolilõuna valmistamiseks vaid riigi toetus ehk 78 senti lapse kohta päevas. Teisipäeval oli laual köögivili sealihaga, marineeritud kurgid, pirn ja rullbiskviit kisselliga. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Kui ühes Järvamaa vallas on kokkadel kasutada koolilõuna valmistamiseks kaks eurot päevas lapse kohta, siis neljas vallas tulevad kokad toime 78 sendiga.

See 78 senti lapse kohta päevas on riiklik toetus kohalikele omavalitsustele, et neil kui koolipidajatel oleks võimalik pakkuda lastele tasuta lõunat. Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna asejuhataja Tarmu Kurm täpsustas, et koolides rakendunud puuviljakava alusel on võimalik umbes 17 sendi eest päevas pakkuda I–V klasside lastele värskeid puu- ja juurvilju.

Samuti jagab riik koolipiimatoetust: 0,25 liitrit piima või piimatoodet päevas ühe õpilase kohta ehk umbes 12 senti õpilase kohta. «Seega on koolis õpilaste toitlustamisel toiduainetele võimalik kasutada ligi 97 senti päevas,« märkis Kurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles