Huvi kodukoha vastu vormus raamatuks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Maimanni südameasi olnud uurida Viisu küla ajalugu ja tänavu jõudis Viisu kandi küladega seonduv raamatukaante vahele.
Malle Maimanni südameasi olnud uurida Viisu küla ajalugu ja tänavu jõudis Viisu kandi küladega seonduv raamatukaante vahele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esmaspäeva ennelõuna on Viisu rahvamaja teisel korrusel asuva raamatukogu lugemissaalis vaikne. Kuigi käes on koolivaheaja esimene päev, pole seal tunglemas noori lugejaid ega seismas järjekorras eakamaid lehelugejaid.

Raamatukogu juhataja Malle Maimann istub arvuti taga ja ütleb justkui veidi süüdlaslikult, et nagu kiuste on selleks ajaks, kui maakonnalehe esindus kohale jõudis, tuba tühjaks jooksnud. «Just enne oli hirmus kiire ja tuba rahvast täis: lugejad, postiteenuse inimene,» sõnab ta.

Ei Omniva töötaja ega varajased raamatulaenutajad ei osanud arvata, miks on juhataja laual vaasis lilled ja selle kõrval kommikauss. 2016. aasta parimaks maaraamatukoguhoidjaks valitud Malle Maimann ütleb kavalalt, et ega keegi veel eriti tema võidust midagi tea. Kursis olevat vaid need, kes reedel selle kohta sotsiaalmeediast lugema juhtusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles