Ahula algkooli ohustab sulgemine

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahula algkooli esimese klassi poiss Karel ja tema samas majas abiõpetajana töötav ema Heitily Olle tunnevad praegu rõõmu sellest, et saavad õuevahetundidel kokku mänguplatsil.
Ahula algkooli esimese klassi poiss Karel ja tema samas majas abiõpetajana töötav ema Heitily Olle tunnevad praegu rõõmu sellest, et saavad õuevahetundidel kokku mänguplatsil. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ahula algkooli esimeses klassis õppiv Karel ja tema samas majas abiõpetajana töötav ema Heitily Olle saavad praegu vahetundides kokku kooliõuel, aga uuest õppeaastast võib juhtuda, et Karelil tuleb igal hommikul hoopis Albusse kooli sõita.

Heitily Olle tunnistas, et kuuldused kooli võimalikust sulgemisest või ühise juhtimise alla koondamisest on ka tema kõrvu jõudnud. «Eks põhjuseks ole ikka laste vähesus,» sõnas ta. Uuel õppeaastal ei tule Ahula algkooli esimesse klassi ühtegi last.

Ollel käib praegu Ahula lasteaias-algkoolis kolm last: tütar Brenda lasteaias, poeg Karel esimeses ja poeg Marten Marek neljandas klassis. Tema kõige vanem poeg Kristofer õpib Aravete keskkooli kuuendas klassis. Kooli sulgemine puudutaks nende perest vaid Karelit, sest Marten Marek lõpetab kevadel algkooli ja läheb sügisest niikuinii Albu põhikooli. «Kui peaks tulema otsus, et Ahula algkool läheb kinni, siis hakkab koos vennaga Albus koolis käima ka Karel,» ütles Heitily Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles