Järvamaa kanti liiklussurmade poolest rekordiraamatusse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil näha olev plekimõlkimine on üks sellistest, mida Järvamaa teedel-tänavatel ikka ette tuleb. Hukkunutega liiklusõnnetusi pole maakonnas kahel viimasel aastal juhtunud.
Pildil näha olev plekimõlkimine on üks sellistest, mida Järvamaa teedel-tänavatel ikka ette tuleb. Hukkunutega liiklusõnnetusi pole maakonnas kahel viimasel aastal juhtunud. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Möödunud aastal oli Järvamaa ainus Eesti maakond, kus liiklusõnnetustes ei kaotanud elu ükski inimene. Tegelikult püsib maakond nullireal juba teist aastat, mis on 1970. aastast peetud liiklusstatistika järgi erakordne.

Uue aasta esimestel päevadel istub Paide politseimaja teise korruse suures saalis kaks morni meest. Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ja patrulltalituse juht Halar Hallimäe võiksid ju statistika üle rõõmustada ja järeldada, et nüüd hakkabki nii olema, kuid seda nad ei tee.

Jah, Toomsalu küll rõhutab, et null liiklussurmade real näitab osaliselt politseinike head tööd, kuid möönab samas, et neis arvudes on ka palju juhuslikkust. On õnnetusi, mis ei hüüa tulles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles