Talvel aitavad metsas sooja saada tampoon ja tulepulk

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedas metsas kuuseokste kogumine andis seikluse mõõdu välja, keegi pidi olema alati kogumiskohas, sest muidu oli seda võimatu leida.
Pimedas metsas kuuseokste kogumine andis seikluse mõõdu välja, keegi pidi olema alati kogumiskohas, sest muidu oli seda võimatu leida. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Laupäeva hommikul kell kümme seisab Peetris Kareda valla maja ees ligi 30 last. Vallamaja ukse esine on täis seljakotte. Algamas on noorkotkaste ja kodutütarde talvelaager.

Kuigi paistab päike ja külma on vaid kraad, paneb tuul nina salli sisse peitma. Kohale tuleb 32 laagrilist, neist viis on 7–11aastased, kel pidi kaasas olema lapsevanem. Kuna kaks last on ühest perest, on laagris lastevanemaid neli.

Laagri peakorraldajad Urmas Täht ja Urmas Vaher jagavad osalejad kolmeks salgaks ja pärast pidulikku rivistust algab telkide püstitamine. Vaher näitab ette ahju asukoha ja annab soovituse, kuidas telgi alla jääv ala lumest võimalikult puhtaks teha. «See sulab teile külje alla veeks,» põhjendab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles