Ühistuline piimakombinaat võib kerkida Paidesse

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiilgeaegadel andis Paide piimakombinaat tööd mitmele sajale inimesele. Kui Järvamaale rajataks uus piimakombinaat, on lootust seal rakendust leida kuni 150 inimesel.
Hiilgeaegadel andis Paide piimakombinaat tööd mitmele sajale inimesele. Kui Järvamaale rajataks uus piimakombinaat, on lootust seal rakendust leida kuni 150 inimesel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ühistulise piimakombinaadi ehitamise soovist on teada andnud kaks pakkujat, kel on tahe rajada seda Kesk-Eestisse, Järva maavalitsus pakub selleks veel poolteist miljonit eurot.

Taotlusi uue piimakombinaadi ehitamiseks on PRIAle esitamas E-Piim, mis koondab endasse üle 200 farmeri, ja 25. jaanuaril selleks moodustatud ühisettevõte Milkest AS, kuhu kuuluvad põllumajandustootjate ühistud Epiko, Jõgevamaa põllumajandustootjate liit, Saaremaa ja Tartumaa piimaühistu ning CPTT Consult OÜ.

Järva-Jaanis asuva E-Piima juht Jaanus Murakas kinnitas, et neil on tugev ja põhjalikult viimistletud äriplaan ning Paides koht, kuhu ehitada ühistuline piimakombinaat. «Tööd projekti arendusega on tehtud pikalt ja sisuliselt ning kui PRIA valik langeb meie kasuks, siis saame jätkata läbirääkimisi Jaapani suurkontserni Marubeniga ASi E-Piim Tootmine osaluse emiteerimiseks 25 protsendi ulatuses,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles