Kütus kallines, bussipilet veel järele ei tule

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui eelmisel nädalavahetusel tuli bensiiniliitrist välja käia 1,148 kuni 1,168 eurot, siis teisipäevaks tõstis enamik tanklakette liitrihinna 1,229 euroni ja pärastlõunaks oli see juba 1,259 eurot. Uus aktsiisimäär tabas autojuhte valusalt. Viimati oli kütus nii kallis 2014. aasta oktoobris

Siiski ei pea vähemalt veel pelgama, et taksofirmade kliendid ja bussisõitjad peaksid kerkinud kütusehindade tõttu hakkama rahakotist rohkem raha välja otsima.

Järvamaa ühistranspordi keskuse juht Harri Lepamets kinnitas, et veel pole ükski vedaja esitanud taotlust selle kohta, et bussipileti hinda tõsta, ja üsna tõenäoline on, et seda ka lähiajal ei juhtu. «Praegu on lepingud sellised, kus kajastub aasta tagasi tehtud indekseerimine, nii et hinnatõus meid ei mõjuta. Küll võib see juhtuda tulevikus, näiteks aasta hiljem, kui hakkame tegema 2018. aasta eelarvet ning hinnatõus jätkub,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles