Säreveres valmis ämmale plaaditud käimla

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa kutsehariduskeskuse ehituseriala õpetaja Ivar Kohjus selgitas, et  plaatijate kahepäevasel mõõduvõtul vormistas kaheksa kutseõppeasutuse noort just ämmale käimlaid seetõttu, et ämm on kõige nõudlikum klient. «Kui oskad teha ämmale meeldivat plaatimist, siis on ju kõik hästi,» märkis ta.

Kohjus lisas, et ämma käimla on läbipaistva ja võrdlemisi madalal asuva aknaga ruum. «Ämm peab ju saama igas olukorras noortel pilku peal hoida, isegi siis, kui istub potil. Nii õpetab elu, kuid tõsisemalt öeldes, kui õpilased saavad sellise võistlustööga hakkama, saavad kõigega,» selgitas ta.

Etteantud joonise järgi plaatisid aknaga käimlaid kaheksa võistkonda ja teise päeva ehk reede lõunaks oli Kohjuse ütlust mööda töödest näha, kellel kui hästi läheb. «Kuigi meil saavad õpilased võistlustöid teha koos juhendajatest õpetajatega, on see ikkagi võistlusolukord, kus lisaks plaatimisoskusele tuleb välja ka õpilaste sotsiaalse suhtluse oskus ehk kuidas nad suudavad keskenduda võistlusolukorras, kuulata nõuandeid ja võtta vastu juhendamist. See kõik siin ongi üks õppeprotsess,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles