20 aastat lillepoodi üksnes südamerahu nimel

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeettevõtjana Türil lillepoodi pidav Liivi Rehela hoiab süles kõige ilusamaid ja suuremaid roose, mis tulevad eksootilisest Ecuadorist, kuid lemmiklille tal pole ja see on hea, sest nii saab poe lillevalik olla rikkalik.
Väikeettevõtjana Türil lillepoodi pidav Liivi Rehela hoiab süles kõige ilusamaid ja suuremaid roose, mis tulevad eksootilisest Ecuadorist, kuid lemmiklille tal pole ja see on hea, sest nii saab poe lillevalik olla rikkalik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Väikeettevõtjana Türil lillepoodi pidav Liivi Rehela ütleb, et nii kaua tehtud töö peab lihtsalt südamelähedane olema, sest siiani pole ühelgi aastal ostetud lilli nii palju, et saaks kasvõi puhkusereisile sõita.

Lillepoodi hakkas Liivi Rehela pidama 1997. aasta 9. märtsist Türi turul aianduse ja mesinduse seltsi majas 12 ruutmeetril. Et Rehelatel oli aiandustalu, siis esmalt müüs ta omakasvatatud kartuli, kapsa, punapeedi kõrval ka natuke lilli. Nii koduaiast kui ka ostulilledest nelke ja roose.

Kui Poola odavate aiandussaadustega suurtes marketites ei suutnud üks turukaubandus lihtsalt enam võistelda, hakkas Rehela poes olema rohkem lilli. «Loodus ju tühja kohta ei salli. Tühjaks jäävale kartulimaale koduaias ma küll lilli ei istutanud, kuid poodi hakkasime neid küll aianditest rohkem müüki võtma,» meenutas ta. Koduaia lilledest saab Liivi Lilledest sügiseti astreid ja gladioole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles