Ühist ettevõtet aitab arendada sarnane huumorimeel

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Tammleht ja Marek Balder ehk Tanksemäe Saffer on seda meelt, et sarnane huumorimeel osutub eriti oluliseks ajal, kui on raske. Mõnikord juhtub ka nii, et naljast saavad aru vaid nemad kahekesi.
Aili Tammleht ja Marek Balder ehk Tanksemäe Saffer on seda meelt, et sarnane huumorimeel osutub eriti oluliseks ajal, kui on raske. Mõnikord juhtub ka nii, et naljast saavad aru vaid nemad kahekesi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tanksemäe Saffer on veidi enam kui kahe tegutsemisaasta jooksul oma tegevuse viinud maakonnapiiridest kaugemale. Toitlustamisele lisaks peavad nad kahte kauplust.

Varem FIEna tegutsenud Aili Tammleht ning toitlustusteenust pakkunud Marek Balder on Albu valla Vetepere küla elanikud. Peaaegu, et naabrid. Ja enne ühise ettevõtte loomist 20. novembril 2014 olid nad ka koostööd teinud. «Pikalt me ei mõelnud, kolm päeva,» täpsustab Balder. «Marekil olid oma teadmised, kogemused ja tutvused, minul jälle teistsugused teadmised ja kogemused. Tundus tark jõud ühendada,» meenutab Tammleht. Ülesannetest on vaid nii palju paigas, et Balder tegeleb paberitega ning käib kauba järel, muid asju, sealhulgas süüa, teeb parasjagu see, kel aega on. Ka veebruaris avatud Albu ja Kaalepi kaupluses püüavad nad ikka iga päev käia. Esimesi järeldusi sellest, kas ja kui otstarbekaks kaupluste pidamine osutub, on Balderi sõnul veel vara teha, ehk alles siis, kui suvekuud ka möödas. «Jaanuar-veebruar on igal pool vaikne,» teadis ta öelda. Nii palju on siiski selge, et kahe poe kaubavalik erineb oluliselt, kuna inimeste ostueelistused on täiesti teised. «Kaalepis oleme müünud mitu kotti kartulit, Albus seda eriti ei osteta,» toob Balder näite.

Kauba osas on nad paindlikud. Tellivad kohale, mida vaja, ka tööstuskaupa. Tammleht täpsustab, et traktorit nende kaudu siiski osta ei saa, aga kauasäilivat piima ja ka kirsad suuruses 46 võivad kohale tellida küll. Just tööstuskaupade osas on mõlema poe kaubavalik varasemaga võrreldes suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles