Politseiautodes võtavad kohad sisse kallikarud

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahes toonis kallikarud peaksid heade toetajate abil lastekaitsepäevaks jõudma kõikidesse politseiautodesse Eestis.
Kahes toonis kallikarud peaksid heade toetajate abil lastekaitsepäevaks jõudma kõikidesse politseiautodesse Eestis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Õnnetuskohale kutsutud politseinikel on vigastatud, šokiseisundis või lihtsalt lohutamist vajavate lastega tegelemiseks peagi pehmed abilised – kallikarud.

Eestis juhtub lastega aastas üle tuhande õnnetuse, lisaks on lapsed tunnistajateks sündmustele, mida nad nägema ei peaks. Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu toob lisaks liiklusõnnetustele välja ka vägivallajuhtumid. «Perevägivalla juhtumite korral on üsna tihti olukordi, kus laps vajab lohutamist,» ütleb Toomsalu ning lisab, et liiklusõnnetuste korral ei peagi laps alati vigastada saama, ta võib olla juhtunust šokis.

Mittetulundusühing Traumamõmmik ongi võtnud endale südameasjaks, et selle aasta lastekaitsepäevaks oleksid kõik politsei- ja piirivalveameti autod varustatud kallikarudega, et lohutada ja tõsta õnnetusse sattunud lapse tuju. Ühingu meeskond koosneb tudengitest, keda hämmastas õnnetuste arv, mis lastega aasta jooksul juhtub. Nende kasutada oleva statistika järgi on õnnetusi üle tuhande, sündmuspaigaks mänguväljakud, liiklus, aga ka kodud, koolid, lasteaiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles