Ulukitest saavad Vahukülas vorstid, vinnulihad ja konservid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Bobrovski võtab ahjust välja lepasuitsuselt lõhnavad põdravorstid. Ahjutäis on tehtud SirLoin OÜsse toodud põdra lihast ning tööstuse peremees Bobrovski tagab, et jahimehed saavadki just oma lastud põdra lihast valminud tooted koju viia.
Lauri Bobrovski võtab ahjust välja lepasuitsuselt lõhnavad põdravorstid. Ahjutäis on tehtud SirLoin OÜsse toodud põdra lihast ning tööstuse peremees Bobrovski tagab, et jahimehed saavadki just oma lastud põdra lihast valminud tooted koju viia. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jahimeeste toodud põder jääb Koeru külje all Vahukülas tegutsevas lihatööstuses SirLoin ilma oma nahast ja kontidest ning tema väärtuslik liha rändab suitsuvorsti sisse ja konservikarpidesse. Ühest suuremat sorti põdrast saab umbes 130 kilogrammi liha, millest omakorda valmib üle 300 lati suitsuvorsti või üle 500 karbi konservi.

SirLoini juhataja Lauri Bobrovski ütles, et nad on valmistanud ulukilihast tooteid vaid paari nädala jagu. «Ametlikult saime ulukitöötluse teenuse osutamiseks tunnustuse 10. oktoobril,» täpsustas ta.

Teenuse kuulutas ettevõte välja viis päeva hiljem. «Nüüd oleme esimene ja ainus ametlikult ulukiliha töötlev lihatööstus Järvamaal,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles