Mõisaaed viib jalutaja nelja ajastusse

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi mõisa aed ja park ei ole veel kaugeltki valmis, kinnitavad kooli direktor Arvo Kangas ja aednik Helle Opivalov. Nelja ajastut tutvustav aed on nende sõnul innustuseks edasiste plaanide elluviimisel.
Koigi mõisa aed ja park ei ole veel kaugeltki valmis, kinnitavad kooli direktor Arvo Kangas ja aednik Helle Opivalov. Nelja ajastut tutvustav aed on nende sõnul innustuseks edasiste plaanide elluviimisel. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Koigi mõisakoolil on alati oma aed olnud. Sellest sügisest võib aga koolipere uhkusega lõpetada huvikäigud aias, kus on esindatud neli ajastut. Lapsed lõid igas aia rajamise järgus kaasa.

Koigi kooli direktor Arvo Kangas teab öelda, et kooliaiad tekkisid paljude Eestimaa koolide juurde 1930ndatel. «Eks neid oli varemgi, aga siis muutus see kohustuslikuks,» täpsustab ta.

Alates sellest ajast on kooliaed olnud ka Koigis. Ja kui mõisaringkäik jõuab omadega parki ja aeda, siis võib giid jutustamise katki jätta, sest meenutusi kooliaias kõplamistest ja rohimistest on jagada paljudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles