Foogt pakkus vallitornis pidusööki

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vallitornis istusid küünaldest valgustatud saalis laua ümber ajastutruudes rõivastes külalised Cesisest. Lastele oli kaetud eraldi laud.
Paide vallitornis istusid küünaldest valgustatud saalis laua ümber ajastutruudes rõivastes külalised Cesisest. Lastele oli kaetud eraldi laud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeile õhtul Paide vallitornis peetud keskaegsel õhtusöögil istus laua otsas foogt ise, põhjuseks olid kauged külalised ehk 20liikmeline keskaegne esindus Cesisest.

Vallitorni kolmanda korruse saali valgustasid küünlad, lastele oli kaetud eraldi laud, toidud kanti lauale suurte liudadega. Eelroogade alla kuulusid näiteks lõhe ja värsked soolakurgid, oad ja vorstikesed. «Too see vaagen siiapoole, siin laua otsas on rohkem ruumi,» hüüdsid külalised naljatades teenindajale, kui saabus pearoog – lammas köögiviljadel. Sellele järgnes mustade ploomidega valmistatud sealiha koos küpsetatud punapeediga.

«Imemaitsev! Suurepärane!» kõlas kiitusi kokale segamini inglise ja vene keeles. Ka toost kiitis kokka ja keelt alla viivaid roogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles